23948sdkhjf

Dörrföretaget blev finrestaurang

En köksfabrikant och en dörrtillverkare slog sig ihop och skapade en tillfällig restaurang.

Bovalls dörrbyggeri och Albert kök i Trollhättan startade ett samarbete kring närproducerat och traditionellt hantverk. 

  Coronautbrottet slog ner hårt i krog- och nöjesbranchen, och under våren fick krögare vända ut och in på sig själva för att hitta lösningar på utmaningarna.

– Alla har fått se om sitt hus för att kunna överleva. Vår bransch har i princip över natten gått från mycket bokat till nästan noll, säger Rickard Halleröd som driver Albert kök och hotell i Trollhättan.
En tillfällig restaurang på Bovalls dörrbyggeri blev en av de kreativa lösningarna på utmaningen.
– Alla är påverkade, även vi på Bovall dörrbyggeri. Nya samarbeten och kreativa lösningar där man förenar liknande syner från olika branscher kan vara framtiden, säger Inger Gustavsson, vd på Bovalls dörrbyggeri.

Rickard och hans kockar drog igång sommarens tillfälliga restauranger med sju kvällar i sjöboden i Ulebergshamn, och avslutade med två slutsålda kvällar i Bovalls dörrbyggeris ombyggda virkesmagasin Studio Bovallstrand. Och efterfrågan var stor, platserna sålde slut innan man ens hade spritt att de fanns.
– Flera personer har hört av sig till mig nu i efterhand och frågar varför de inte fått veta något om restaurangen, och det berodde på att jag inte hann skicka ut informationen innan det var slutsålt, säger Inger Gustavsson. 

– Som kock har man liten plats, men vi har ändå en ambitiös meny. Det är 20 serveringar med tillhörande viner, och anpassat gods - det tar mycket plats. Det går åt massor av vinglas! Maten förbereds på restaurangen i Trollhättan och färdigställs på plats. Vi anpassar menyn kreativt för att att kunna servera hög kvalitet utan prylar, säger Rickard.

Inger Gustavsson och Bovalls dörrbyggeri har fått mersmak efter evenemanget.
– Vi har redan nu fått förfrågningar från andra håll på liknande samarbeten. Vi är många företag som arbetar med liknande värderingar inom hållbarhet, miljö och genuina upplevelser för kunderna som kan hitta på spännande saker tillsammans.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.189