23948sdkhjf

Nya ägare för Veidekke Eiendom

Veidekke har nu slutfört försäljningen av Veidekke Eiendom i Sverige och Norge. Nya ägare är ett konsortium.

Fredensborg AS, Fredensborg Bolig AS, Norwegian Property ASA och Union Real Estate Fund III Holding AS står bakom konsortiet. Tillsammans förvärvar de eiendomsverksamheten för 8,75 miljarder norska kronor. Samtidigt byter företagen namn till Nordr i både Sverige och Norge.

Nordr har 180 anställda och en tomtportfölj om 18 800 enheter koncentrerad till de växande storstadsregionerna i Sverige och Norge. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg och Lund i Sverige, samt i Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger i Norge.

Transaktionen genomfördes som planerat 1 september och arbetet med att säkerställa ägarskiftet har pågått hela sommaren. I försäljningsvärdet inräknas arbetskapital, skatt och skuldposter.

– Slutspurten fram till övertagandet har bekräftat de goda intryck vi redan hade av Veidekke Eiendom och det är tydligt att det är motiverade medarbetare med hög kompetens som nu ska stå på egna ben.  säger Tollef Svenkerud, styrelseordförande i Fredensborg Bolig.

Baard Schumann blir koncernchef i Nordr Eiendom.

– Vi har många projekt som nu ska lanseras på marknaden och närhet till kunderna blir vår främsta prioritering framöver.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.067