23948sdkhjf

Norra Timber ökar produktionen

Planerar för ökningar vid sina tre sågverk och vidareförädlingsanläggningar

Först ut att växla upp är Sävar Såg som nu kan skörda frukterna av de senaste årens stora investeringar.

– Det här är så oerhört stort för vi gör en satsning på framtiden, blir en stor aktör inom byggvarubranschen och får god utdelning av vår industristruktur i den nya föreningen Norra Skog, säger Henrik Jönsson, industrichef vid Norra Timber.

Produktionsökningen vid Sävar sågverk beräknas under 2021 uppgå till 10 procent, cirka 30 000 kubikmeter sågad vara, för att därefter fortsätta upp mot målsättningen 500 000kubikmeter 2025. Även vid Norra Timbers sågverk i Hissmofors och Kåge satsas på nya mål och under det kommande året planeras för ökningar motsvarande 20 000 kubikmeter.

– Produktionsökningarna kommer ske genom en kombination av utökade skiftformer och investeringar i produktionsanläggningarna, berättar Henrik Jönsson.

Sommarsäsongen har varit framgångsrik för Norra Timbers vidareförädlingsverksamhet, byggprodukter.

– Nu fortsätter vi att satsa även här och beräknar att öka både produktion och försäljning under 2021. Vår målsättning är att vara den ledande leverantören av vidareförädlade trävaror i Norra Sverige, säger Henrik Jönsson.

För att kunna uppnå det målet så strukturerar Norra Timber om verksamheten i byggprodukter och avvecklar vidareförädlingen i Sävar och väljer att satsa på övriga enheter i Hammerdal, Hissmofors och Kåge. Initialt sker den största ökningen vid byggprodukter i Kåge som mer än fördubblar sin produktion.

– Satsningarna som nu genomförs är i linje med Norra Timbers långsiktiga målsättning att vara en effektiv industriell aktör som hjälper Norra Skogs medlemmar till ett långsiktigt och lönsamt familjeskogsbruk, säger Henrik Jönsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093