23948sdkhjf

Han blir chef på Bolist/Järnia

Bolist och Järnia befinner sig i en expansiv fas. Efter sammanslagningen med XL-Bygg och bildandet av koncernen Mestergruppen Sverige AB har fem nya butiker öppnats under våren och sommaren. För att stärka bygg- och järnvaruhandelns position på marknaden ytterligare värvas nu den tidigare försäljningschefen Magnus Hemmingberg som kedjechef.

Magnus Hemmingberg har i åtta år varit försäljningschef på Bolist/Järnia och sett branschen genomgå stora förändringar. När han nu tillträder som kedjechef ser han fram emot att vara med och leda utvecklingen.

– Det känns fantastiskt roligt att ha fått det här uppdraget och få fortsätta med att skapa de bästa förutsättningarna för våra delägare. Framför allt med tanke på de möjligheter som skapats sedan vi bildade Mestergruppen Sverige, säger Magnus Hemmingberg.

Bolist och Järnia har i dag totalt 190 fristående järn- och byggvaruhandlare runt om i landet. Sedan sammanslagningen med XL-Bygg har några nya tillkommit och ett fåtal har valt att inte förlänga sitt delägarskap.

– 190 butiker är ett styrkebesked. Vi står enade med fantastiska möjligheter och helt nya resurser. Sedan är det alltid några som väljer att inte följa med i en förändring, vilket är tråkigt men fullt naturligt, säger Magnus Hemmingberg.

– Det är hårt tryck i branschen, och man är beroende av volym för att få rätt förutsättningar och kunna göra nödvändiga investeringar. Nu har vi möjligheterna tack vare samgåendet som gjorde att vi blev störst i branschen. Arbetet med att nyttja våra synergier är redan i gång. Det gör vi tillsammans med våra delägare som alla har stark lokal förankring på den enskilda orten, vilket skapar de bästa förutsättningarna, säger Magnus Hemmingberg. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.102