23948sdkhjf

Svenskt trä blir hållbarhetspartner åt möbelmässan

Branschorganisationen Svenskt trä blir hållbarhetspartner till Stockholms möbelmässa, Furniture & light fair. Det är en långsiktig satsning på hållbarhet för både mässan och Svenskt trä. Huvudsyftet är att öka kunskapen om att använda naturliga material och återbruk av material för att skapa ett mer hållbart och cirkulärt evenemang.

– Svenskt trä har under flera år varit en viktig samarbetspartner för oss, så vi är glada över att de är vår första hållbarhetspartner. Detta är en viktig satsning för mässan och vi har ambitionen att framöver ha fler partners i vårt hållbarhetsarbete, säger Cecilia Nyberg, projektledare för möbelmässan.

Under de två senaste mässorna har Svenskt trä bidragit med både kunskap och material till stora satsningar. I år kommer de att bistå med kunskap och agera rådgivare åt mässans kreatörer och utställare i frågor kopplade till produktion, cirkularitet och valet av förnybara material.

– Trä är ett självklart val när man lyfter hållbarhet och cirkularitet. Därför är det viktigt för oss att vara med och bidra med kunskap och erfarenheter. Svenskt trä har stort fokus på ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet. Samarbetet med Stockholm Furniture & light fair känns helt rätt. Vi har haft ett flertal aktiviteter med dem under åren och ser fram emot fler, säger Björn Nordin, chef för interiör och design på Svenskt trä.

Inför 2021 erbjuds utställarna avskalade monterlösningar, som både blir billigare och mer ekologiskt hållbart.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078