23948sdkhjf

Träprisgalan blir digital

Tolv byggnader av 130 inskickade bidrag är nominerade till Träpriset och vinnaren koras den 2 december.

Branschorganisationen Svenskt träs arkitekturpris Träpriset 2020 och Träprisgalan blir en digital gala som direktsänds från Berns i Stockholm den 2 december. Träprisgalan skulle ha gått av stapeln i mars i år men sköts upp på grund av viruset.

– Vi har alla blivit påminda om att vi lever i en utmanande tid med yttre omständigheter som påverkar både vår vardag och vår framtid. För oss är det viktigare än någonsin att inspirera till hållbart byggande i trä så att vi inte tappar det stora perspektivet. Vi måste trots omvälvande tider fortsätta tänka hållbart, säger Alexander Nyberg, arkitekt och ansvarig för Träprisgalan på Svenskt trä.

I stället för att utlova pompa och ståt på plats för en begränsad publik erbjuds nu underhållning och full galakänsla direktsänt till alla.

– Det känns jättekul att nu slutligen få prisa och uppmärksamma de spännande projekten i årets Träpris, säger Carmen Izquierdo, ordförande i Träprisets jury.

Träpriset tilldelas vart fjärde år ett nytt byggnadsverk som uppförts i Sverige och som innehar särskilda arkitektoniska kvaliteter. Byggnaden kan vara ett hus, en bro eller en anläggning som tillvaratar träets möjligheter och samtidigt speglar eller utvecklar den svenska arkitekturtraditionen.

Till Träpriset 2020 har sammanlagt 130 tävlingsbidrag kommit in. Av dem har juryn besökt 40 byggnader och nominerat tolv. Vinnaren offentliggörs på Träprisgalan den 2 december.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078