23948sdkhjf

Böjträmöbler flyttar in i baren

Nya hantverkskonceptet Gemla vinbar och studio öppnar i Stockholmsverken.

Möbelstudio på dagen och vinbar på kvällen. Gemla vinbar och studio flyttar in i Stockholmsverken på Södermalm i Stockholm. I det som ska bli ett snitsigt storstadskvarter låg en gång Stockholmsverken, Aseas elverkstäder, som var en stadens största industrier. 

Gemla vinbar och studio kombinerar handgjorda möbler i böjträ och hantverksvin utan tillsatser. Hantverk och hållbarhet är den gemensamma nämnaren för samarbetet mellan sommelieren Anna Mellfors och Benny Hermansson, ägare av Gemla möbelfabrik. 

– Äntligen kan vi öppna en av mina drömmar. En kreativ mötesplats för arkitekter och kunder på dagen och en självklar träffpunkt för alla som älskar ärligt vin och god mat på kvällar och helger, säger Benny Hermansson.

Det nygamla industrikvarteret Stockholmsverken växer som destination för mat, dryck och umgänge. Park Café, veganska Gigafood och vietnamesiska Bun Bun har nyligen öppnat, och inom kort tillkommer Gemla vinbar och studio samt Phil’s Burger. Gemla planerar att öppna den 15 oktober och Phil’s Burger den 20 oktober.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094