23948sdkhjf

Derome tecknar miljardavtal: "Största affären i vår historia"

Hundra anställda får sysselsättning i husfabriken i flera år framöver.

Derome har tecknat avtal med Magnolia bostad och Heimstaden bostad om samarbete kring utveckling av nya stadsdelar i trä.

– Detta är det största avtal vi tecknat i Deromes 70-åriga historia. Värdet uppgår till fem miljarder kronor. Om avtalet genomförs fullt ut är vi med och skapar bostadsområden i trä i flera av landets tillväxtområden. Vi bygger moderna trädgårdsstäder med en blandning av småhus och flerbostadshus, säger Peter Mossbrant, vd Derome hus.

Avtalet, som är villkorat av bland annat lagakraftvunna detaljplaner, omfattar utveckling av nya bostadsområden i tillväxtorter som Bro, Kungsängen och Åkersberga. Det är ett långsiktigt avtal som omfattar cirka 1 500 småhus. 

- I och med detta omfattande och långsiktiga avtal tar vi vara på respektive bolags spetskompetens. Tillsammans ligger vi i framkant vad gäller miljöbyggnad och vi kommer att kunna bidra till hållbara och attraktiva bostäder i olika upplåtelseformer i hela Sverige - för lång tid framöver, säger Ted Mellin, affärschef på Derome hus.

Större delen av husproduktionen sker industriellt i Deromes fabriker vilket innebär mindre byggstörningar på byggplats och skapar värdefulla arbetstillfällen utanför storstäderna.

– Det här avtalet ger sysselsättning för hundratalet anställda i Deromes fyra husfabriker under flera år, säger Johan Axelsson, vd Derome husproduktion.

I samband med avtalet säljer Derome 100 000 kvm mark intill Hede station i Kungsbacka till Magnolia bostad och Heimstaden bostad. Affären är villkorad en lagakraftvunnen detaljplan. Derome kommer att leverera en betydande del av bostäderna i området. Även efter markförsäljningen har Derome kvar ett markområde i Hede för egen bostadsutveckling.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094