23948sdkhjf

Ommöblering på XL-bygg

Carl Littlewood blir kedjechef för XL-bygg. Carl kommer närmast från Kesko där han har haft flera roller, bland annat som försäljningsdirektör, driftchef och operativ chef på K-rauta. Carl har dessförinnan arbetat inom Axfoodkoncernen.
Karin Eriksson kommer i samband med tillträdet att helt satsa på rollen som vd för Mestergruppen Sverige.

– Jag är väldigt glad och stolt att få lämna över stafettpinnen till Carl som har den kombinerade erfarenhet av kedjedrift och byggmaterialhandel som krävs för den här rollen. Carl har också ett starkt entreprenörsfokus som blir viktigt för att skapa nöjda delägare, säger Karin Eriksson, vd för Mestergruppen.

– Det ska bli riktigt kul att börja på XL-bygg. Det är stimulerande att arbeta i ett entreprenörsdrivet företag och jag ser självklart fram emot att träffa alla ägare och deras kunder. Samtidigt är det spännande att vara en del av den utveckling som bolaget kommer att genomföra under de närmaste åren. Jag hoppas att fler byggmaterialhandlare utanför kedjan får upp ögonen för vilket fantastiskt koncept och vilken unik modell för delägarskap det finns inom XL-bygg, säger Carl Littlewood.

Carl börjar formellt sin anställning den 1 oktober och kommer att ingå i ledningen för Mestergruppen Sverige. 

– Min huvuduppgift framåt blir att skapa synergier mellan bolagen, som i sin tur kommer att generera ett ökat värde för delägarna inom XL-bygg och Bolist/Järnia. Särskilt fokus ligger på kommande utvecklingsprojekt som är kopplade till sammanslagningen av bolagen inom Mestergruppen, meddelar Karin Eriksson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078