23948sdkhjf

Golvkoncernen flyttar över sundet

Företagsgruppen där Bjelin ingår omsätter 1,3 miljarder kronor årligen på försäljning av golv. Nu öppnar Bjelin försäljningskontor i Köpenhamn för att introducera slitstarka golv av härdat trä och keramisk komposit på den danska marknaden. Golven produceras i skånska Viken.

Härdat trä är den senaste i raden av miljöinnovationer. Härdningsprocessen gör golvytan tre gånger tåligare än ett vanligt trägolv och är resurssnål och miljövänlig. Den hårdgjorda ytan ger golven lång livslängd trots hög belastning. 

– Trenden går mot att de offentliga rummen blir mer allt mer hemlika. Nu vill man inreda med miljövänliga vackra trägolv även på kontor, i butiker och restauranger, vilket ställer stora krav på slitstyrkan och hållbarheten ur miljöperspektivet. Därför ser vi en stor marknadspotential för Bjelins golv, säger Johan Larsson, sälj- och marknadsdirektör på Bjelin.

Nu lanseras hela Bjelins golvsortiment i Danmark och Henrik Ottesen kommer att leda etableringen. Han kommer närmast från posten som affärsutvecklingschef på Hørning Parke och har över 28 års erfarenhet av försäljning och marknadsföring av trägolv i Skandinavien.

– Det är med glädje och stolthet som jag introducerar Bjelins förstklassiga golvprodukter i Danmark, säger Henrik Ottesen.
– En av mina första åtgärder blir att rekrytera medarbetare till säljorganisationen.

Bjelins satsning i Danmark är ett led i deras internationella expansionsplan med målet att bli världens största och mest hållbara golvföretag.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063