23948sdkhjf

Ministern skruvade i Cederhusen

Stockholms första stora trähusprojekt invigdes

Bostadsminister Per Bolund och borgarrådet Joakim Larsson fick båda chansen att hjälpa till med byggandet när Stockholms första stora trähusprojekt invigdes under tisdagen.

– Trä är framtiden, konstaterade Per Bolund, som också gladdes åt att hans båda hemstäder Solna och Stockholm nu kan byggas ihop. "En sår som läks, även i mitt hjärta" menade bostadsministern.

Båda politikerna framhöll fördelarna med trä som byggnadsmaterial, som det enda förnybara byggnadsmaterialet, för dess förmåga att lagra kol under många år och för att det ger en bra miljö både för byggare och boende.

När NTT Woodnet fick en möjlighet att prata med Joakim Larsson, som är stadsbyggnadsborgarråd i Stockholm, framhöll han också trähusens fördel i storstäder.

– Trä är lätt och ger fördelar när vi som här i Hagastaden bygger ovanpå tunnlar, eller när vi bygger i hamnområden där marken kan ge utmaningar. Det ger även möjligheter att bygga ovanpå existerande hus, även om dessa inte är byggda för detta från början.

På frågan om det planeras fler stora trähusprojekt svarade Joakim Larsson att det finns projekt som kan byggas i trä framöver.

– Men nu tror jag att alla följer Cederhusen, för att se hur det fungerar både byggtekniskt och kommersiellt.

Hittills har Folkhem sålt drygt hälften av de 110 lägenheter som erbjudits marknaden, vilket man framhåller att man är väldigt nöjda med. Totalt kommer Cederhusen att innehålla 240 lägenheter, med första inflyttning hösten 2021.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.156