23948sdkhjf

Ökar anställda med 25 procent

Contractor Umeå har bland annat uppfört byggnaden för Norra Timbers nya kantverk går fortsatt starkt med 14 rekryteringar sedan i somras.

– Vi insåg redan i våras att vi behövde rekrytera för att hantera alla våra uppdrag och det känns bra att kunna erbjuda så många kompetenta människor jobb, säger Contractor Umeås vd Richard Carlsson.

På en marknad som påverkades starkt av coronaläget lyckades Contractor Umeå ändå landa flera relativt stora projekt för fortsättningen av året. Det handlade bland annat om byggnaden för Norra Timbers nya kantverk på Sävar såg, ett nytt LSS-boende åt kunden NG Fastigheter och renoveringen av 105 lägenheter åt AB Bostaden i kvarteret Professorn på Ålidhem.
– Med tanke på projektens storlek hade vi tidigt en klar bild över hur vi behövde rekrytera. I det osäkra läget som hela branschen har levt med under året känns det självklart bra att vi på Contractor snabbt kan erbjuda möjligheter till jobb här på vår hemmamarknad i Umeå, säger Richard Carlsson.
– Detta innebär en tillväxt i personalstyrkan med 25 procent då vi är 73 personer i och med rekryteringarna, fortsätter Richard.

Lånat in personal från Skellefteå
Bland de som har rekryterats finns alltifrån arbetsledare och projektingenjörer, till kranförare, betongarbetare och träarbetare. Richard Carlsson berättar:

– Vi har haft ett stort behov av alla yrkesroller och att kunna rekrytera en egen kranförare och erfarna betongarbetare är ett stort plus i kanten. Dessutom är det positivt att vi har kunnat låna in personal från Contractor i Skellefteå, bland annat för att hantera våra projekt på NUS och åt Robertsforsbostäder.

Västerbotten ligger bra till
Richard Carlsson menar att det finns god anledning både för Contractor och andra byggföretag att ha goda förhoppningar om en positiv branschutveckling, både på kort och lite längre sikt:

– Vi ser nu på framtiden med stort intresse, inte minst med tanke på de stora investeringar som görs på både infrastruktursidan och nya etableringar här i Västerbotten. Det gäller ju både här i Umeå och i Skellefteå, där det händer mycket som kommer att få positiva effekter på hela länet. Det gör att behovet av att bygga till exempel bostäder kommer att vara fortsatt stort och Västerbotten bör ha en ljus framtid, säger Contractor Umeås vd Richard Carlsson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.145