23948sdkhjf

Lysande tider för Moelven

Bästa resultatet på 13 år. "Vi måste medge att det här är siffror som vi inte förväntat oss".

Moelven redovisar ett resultat på 163 miljoner norska kronor (151 miljoner svenska kronor) under tredje kvartalet, vilket är det bästa på 13 år. 

– Människor har rest mindre under coronapandemin och i stället lagt mer pengar på underhåll och renovering, hemma och i sommarstugan. Det har lett till ökad aktivitet inom byggvaruhandeln i Skandinavien samt inom den internationella virkesverksamheten, säger Morten Kristiansen, koncernchef för Moelven industrier ASA. 

– Efterfrågan på klimatsmarta produkter och lösningar har varit god under tredje kvartalet, både internationellt och på hemmaplan. Det är också glädjande att orderstocken och aktivitetsnivån inom limträsegmentet och byggmoduler har förbättrats.

Moelvens omsättning var 2 667,2 miljoner norska kronor under tredje kvartalet 2020. Det är en ökning med 319,9 miljoner norska kronor jämfört med samma period föregående år. Rörelseresultatet på 163,4 miljoner norska kronor är det bästa resultatet för tredje kvartalet sedan 2007.

-– Vi måste medge att det här är siffror som vi inte förväntat oss att se när Skandinavien och stora delar av världen stängde i våras. Vi är förstås mycket nöjda med det här resultatet, säger Kristiansen.

Moelven har under 2020 haft en enorm tillväxt för försäljningen av impregnerade träprodukter och i september beslutade koncernen att investera 170 miljoner norska kronor för att bygga Norges största impregneringsanläggning för royal- och CU-impregnerade trävaror. Investeringen görs på Moelven Soknabruket AS och anläggningen ska vara klar senast i slutet av 2022. Det är bara ett år sedan Moelven Pellets AS kunde öppna sin nya pelletsfabrik och bioenergianläggning, i samma industriområde.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.172