23948sdkhjf

Martinsons bygger mathörna

I slutet av 2020 kommer det att finnas en utlämningsplats för lokalproducerad mat i Umeå östra resecentrum. Den har byggts av Martinsons, som levererat KL-trä och limträ till projektet.

– Vi fick möjligheten att bygga med Martinsons Svanenmärkta KL-trä som är ett av de smartaste miljövalen, vilket är viktigt för oss. Det är ett material som kommer att betyda mycket för utvecklingen av framtidens hållbara städer, säger Daniel Remes, vd på uppstickarbolaget Harvest, som sysslar med lokalproducerad mat i städer.

Satsningen ska bidra till att Umebor ska kunna äta gott och hållbart, oavsett säsong.
– Vi alla kan bidra till att uppnå FN:s 17 globala mål. Utvecklingen av lokala livsmedelskedjor och hur vi globalt producerar, konsumerar och värdesätter mat kommer att ha stor betydelse för hur vi uppnår många av målen, säger Harvests medgrundare Ellen Bergström.

Martinsons ser fram emot leveransen.
– Vi är ofta inblandande i byggprojekt som flerbostadshus, hallar och offentliga lokaler, men det finns stor mångsidighet i limträ och KL-trä vilket det här projektet är ett utmärkt exempel på. Att det dessutom innebär att vi får ytterligare ett tillfälle att visa hur vi förädlar Västerbottens skogar är ett extra plus, säger Jesper Åkerlund, vd på Martinsons Byggsystem.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11