23948sdkhjf

Skellefteå vinner ytterligare ett träpris

Priserna formligen regnar över Skellefteå. I går fick kommunen ta emot priset för Årets trästad, och i dag vinner de genom sitt genomtänkta arbete med tillgänglighetsanpassade träbryggor och ramper, den första upplagan av Träskyddspriset. 

Det är bland annat genom bryggorna vid Vitbergstjärn, Kalvträsk och Östanbäck som kommunen koras som vinnare.

Skellefteå kommun har genom sin träbyggnadsstrategi under flera år arbetat medveten med materialval och utvecklat kunskap som kan fungera som föredöme. 

– Det här är ett lysande exempel på där träskyddskunskapen framträder i val av konstruktion och material. Här kan man förvänta sig livslängd och resurseffektivt underhåll under lång tid, säger Fredrik Westin, vd Svenska Träskyddsföreningen.

Träbryggorna med tillhörande anslutningsramper som är utförda i NTR-klassade konstruktionsmaterial med olika utföranden beroende på plats och naturläge.

Vid juryns sammanträde utkristalliserade sig två kandidater som stod ut över de andra. Förutom Skellefteå förtjänar Växjö ett hedersomnämnande för ett mycket gediget och genomtänk arbete med ett beständigt materialval.

Träskyddspriset är årligt återkommande och arbetet med att hitta kandidater för Träskyddspriset 2021 har påbörjats, förslag skickas till Träskyddsföreningen. 

Om priset:
Svenska Träskyddsföreningen vill uppmärksamma hållbar och beständig stadsutveckling som görs med stil och med trä. Därför har föreningen beslutat att inrätta ett årligt pris, med start från i år, Träskyddspriset 2020. Avsikten är att lyfta fram goda exempel som kan inspirera till att bygga mer med trä.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063