23948sdkhjf

Kungsbacka växer mest bland XL-butikerna

Under 2020 kommer XL-Bygg Kungsbacka att nå en omsättning på närmare 200 miljoner kronor vilket gör den till butiken med störst tillväxt i handelskedjan.

Nya avtal, fokus på försäljning, egen logistik och engagerade medarbetare är en del av framgångsreceptet.  

Håkan Osbeck är vd och delägare för XL-Bygg i Kungsbacka, och har arbetat inom byggmaterialhandeln sedan 1992. I bagaget har han utbildningar i både ekonomi och teknik, samt gedigen erfarenhet inom bankvärlden, vilket delvis kanske förklarar hans framgång som entreprenör och delägare i XL-Bygg. 

– Vi har arbetat aktivt med försäljning under många år, man kan verkligen säga att årets tillväxt har varit oerhört imponerande, Bakgrunden till framgången är bland annat att vi har skrivit avtal med ca 15 större regionala byggare i år, samt fått in ett par större lokala byggföretag. Genom vårt lager i Fjärås, där vi också har egen produktion, levererar vi takstolar och övrigt byggmaterial till våra byggkunder.

– Det är självklart också mina engagerade medarbetare som varit avgörande, utan dem hade vi inte lyckats så bra. Nu har jag utökat vårt arbetslag med fyra duktiga säljare i Kungsbacka. Och än är inte året över, säger Håkan Osbeck.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062