23948sdkhjf

SCA säljer brittisk del

SCA Wood Supply UK Ltd, som tillverkar och distribuerar trä- och träbaserade produkter för byggmaterialhandeln i Storbritannien, har idag sålts till BSW Timber Ltd. SCA behåller sin organisation för försäljning av trävaror till industrikunder i Storbritannien.

– Vi har varit mycket nöjda med den utveckling vi sett för SCA Wood Supply UK och för vår försäljning och distribution till byggmaterialhandeln både för konsumenter och för professionella kunder i Storbritannien, säger Jerry Larsson, affärsområdeschef Trä. Vi tror emellertid att denna verksamhet kan utvecklas ännu bättre hos BSW Timber. – Vi kommer att fortsätta leverera träprodukter till BSW Timber för den brittiska byggmaterialhandeln, samtidigt som vi fortsätter utveckla vår försäljning och leverans till brittiska industrikunder i egen organisation. De enheter som nu tillförs BSW Timber från SCA är huvudkontor och distributionscenter i Stoke-on-Trent, hyvleri och distributionscenter i Welshpool, hyvleri och distributioncenter i Melton samt distributionscenter i Cumbernauld. Försäljningen väntas minska SCA-koncernens nettoförsäljning med cirka 1 400 ,miljoner kronor per år och EBITDA med cirka 25 miljoner kronor per år. Nettolåneskulden minskar med cirka 150 miljoner som en följd av affären.

Cirka 280 SCA-medarbetare i Storbritannien övergår till BSW Timber. BSW-koncernen har fyra divisioner – skogsbruk, sågverk, träförädling och energi – och omfattar BSW Timber, BSW Energy, Tilhill Forestry, Alvic Plastics och Maelor Forest Nurseries. BSW Timber har sitt huvudkontor i Earlston Scottish Borders och är Storbritanniens största sågverksföretag med en produktionskapacitet på 1,2 miljoner kubikmeter sågade trävaror per år. Bolaget har sju produktionsanläggningar i Storbritannien – Fort William, Boat of Garten, Petersmuir, Dalbeattie, Carlisle, Southampton och Nwebridge-on-Wye, samt en i Riga, Lettland. Efter övertagandet kommer BSW-koncernen att ha en försäljning på över 500 miljoner pund.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079