23948sdkhjf

Derome bygger nytt i Alingsås

Derome bygger fler bostäder i trästaden Alingsås och utvecklar det nya området Södra Stadsskogen med 250 hem. Främst bostadsrätter, men också radhus, allt byggt i trä. 

Derome äger det markområde där bostäderna ska utvecklas. Detaljplanearbetet är påbörjat och målet är att detaljplanen ska vara klar under 2022.

– Vi tycker det är fantastiskt roligt att utveckla Södra Stadsskogen som en ny attraktiv del i befintliga området Stadsskogen. I likhet med många andra städer finns det stort behov av nya bostäder och vår ambition är att skapa ett område som både vi och Alingsåsborna kan känna stor stolthet kring, säger Peter Mossbrant, vd Derome Hus.

– Stadsskogen är ett eftertraktat område och vi ser fram emot att på nytt vara en del i utvecklingen och arbeta nära kommunen. Bostäderna byggs i trä vilket är ett miljömässigt hållbart sätt att bygga på och som passar väl in i Alingsås strategi att utveckla träbyggandet, säger Torbjörn Jennerhed, regionchef bostadsutveckling inom Derome Hus.

Bostäderna byggs i Deromes husfabriker vilket minskar antalet transporter och störningar för kringboende, samtidigt som det ger god kontroll på kvalitet, miljöprestanda och kostnader i produktionen. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078