23948sdkhjf

Würth och Södra ingår samarbete

Würth Svenska och Södra tecknar samarbetsavtal, med målet att göra bygget enkelt och effektivt. Samarbetet innebär bättre helhetslösningar sett till logistik, service och infästning vid Södras olika träbyggnadsprojekt.

Würth ska leverera träinfästningar med tillhörande systemlösningar som akustik, luft- och vindtätning till projekt där Södra levererar trästommen. För Södras del blir det en förstärkning av kompetens inom byggbranschen, där Würth har stor kapacitet och kunskap om förbrukningsmaterial, verktyg och maskiner, vilket sätts samman med Södras kompetens kring trä i byggnation.

Würth kommer också att hantera logistiken på arbetsplatsen med hjälp av en containerlösning på plats. I containern är produkterna prydligt uppackade och alltid lättillgängliga för montagefirman. En säljare från Würth ser till att containern innehåller det den ska och kompletterar vid behov.

– Vi har mycket att erbjuda Södra eftersom Würth är världsledande på att tillhandahålla lösningar för träbyggnation. Vi är också stolta över att vi kan erbjuda service på plats. Södra kan känna sig trygga med att få det de behöver, säger Thomas Standfuss, divisionschef Bygg på Würth.

Würth tillhandahåller också dimensioneringsprogram och CAD/BIM-bibliotek som kan vara till hjälp under konstruktionsfasen.

– Med hjälp av detta samarbete kan vi på Södra erbjuda helhet som förenklar både i projekteringsskedet och vid montaget för våra kunder. Det känns väldigt kul och spännande att få erbjuda detta tillsammans med Würth, säger Martina Harvey, försäljningschef på Södra Building Systems.

– Det är en ära för oss att få bli leverantör av infästningslösningar till Sveriges största skogsägarförening. Södra är en stark leverantör på den nordiska marknaden av trästommar och det känns kul att få vara med på ett hörn i deras satsning på korslimmat trä, säger Thomas Standfuss.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.314