23948sdkhjf

Handbok i konsten att välja trä

Nu lanserar Svenskt trä den tionde upplagan av publikationen Att välja trä, som innehåller mer information om klimatpåverkan, nya träprodukter och lösningar inom träbyggande. 

– Svenskt trä lägger till nya perspektiv för att underhålla det ökade intresset för hållbart byggande i trä. Publikationen har alltid varit populär hos elever och lärare på högskolor och universitet, men vi önskar så klart att även politiker och fastighetsbolag kan lära sig mer om träbyggande genom vår publikation, säger Johan Fröbel, chef för teknik och distribution på branschorganisationen Svenskt trä.

Trä är det viktigaste byggmaterialet i morgondagens hållbara samhällsutveckling. Marknaden för trä breddas, liksom Att välja trä och dess innehåll. Publikationen på 164 sidor ger bland annat beskrivningar av skogsbrukets miljöaspekter, egenskaper hos olika träprodukter, kvalitet och sortering, trä och fukt samt träskydd, färg och ytbehandling. Den tar också upp förbandstyper, byggregler och hjälpmedel för beräkning av virkesåtgång.

Att välja trä riktar sig främst till anställda inom bygghandeln, hantverkare, arkitekter och konstruktörer eller andra som på något sätt arbetar med trä och träbyggande.

– En utveckling under de senaste årtiondena är att trä används i konstruktioner av allt högre byggnader, både som stom- och ytmaterial. Träbyggandets möjligheter breddas ständigt och i dag bygger vi fler flervåningshus, skolor, förvaltningsbyggnader, kommersiella byggnader, hallar och parkeringshus i trä än någonsin tidigare, säger Johan Fröbel.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063