23948sdkhjf

Se sågverkens utveckling – nu live på Google

– Att sågverksbranschen utvecklats kraftigt under de senaste åren är det ingen som förnekar, men det är minst lika viktigt att känna till historiken om varför vi är där vi är, menar Tomas Ivarsson, sekreterare för STTF, som menar att vi måste bevara vår historia inför kommande generationer så att de blir medvetna om hur vår industrikultur har utvecklats.

Tord Segerdahl, känd branschman och f.d. rektor på Rikssågverksskolan I Skoghall har med stor framgång filmat och arkiverat sågverksindustrins tillväxt och delar av detta gigantiska material har han donerat till STTF. Tomas Ivarsson berättar att han alltid beundrat Tord Segerdahls pedagogik och filmskapande.

– Det filmmaterial han har producerat saknar motstycke och från föreningens sida är vi mycket tacksamma över att vi har fått tillgång till allt detta.

Tomas Ivarsson berättar vidare att Tord Segerdahl har en slogan som säger mycket: ”Den som inte är medveten om sin yrkesgrens historia, har svårt att bygga branschens framtid”.

– Från STTF rekommenderar vi verkligen att våra medlemmar, men naturligtvis även alla andra som är verksamma inom branschen att ta del av filmerna.

För att studera filmmaterialet, klicka på nedanstående länk:

 https://drive.google.com/drive/folders/1iKn_tJNBBlG9_QTcRbtu8zAfRMjztqt3?usp=sharing

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11