23948sdkhjf

Elitfönster investerar i högautomatiserad hyvel

Elitfönster meddelar att företaget har rekordinvesterat, och förstärker sitt engagemang i den regionala tillväxten och landsbygdsutvecklingen. De strategiska investeringarna har bland annat resulterat i en ny, högautomatiserad hyvel, anslutning till Byggföretagens Färdplan 2045, samarbete med Njudungsgymnasiet i Vetlanda och en ny detaljerad miljö- och hållbarhetsplan.

Fönstertillverkaren säger att satsningarna är viktiga led i att öka företagets framtida konkurrenskraft och säkerställa arbetstillfällen i regionen. Genom att tidigt bestämma sig för att genomföra sin hittills största investering, 55 miljoner kronor, i en ny, högautomatiserad hyvel och investera interna resurser i utarbetningen av en ny miljö- och hållbarhetsplan vill företaget ta ställning och visa på en positiv framtidsvision.

– Elitfönsters resa från ett lokalt snickeri till en branschledande fönstertillverkare visar att företag kan behålla livskraften, utvecklas och växa oavsett geografisk placering eller närhet till kompetenstäta områden, säger Jonas Hernborg, vd Elitfönster. Genom att samarbeta och stötta det lokala näringslivet och samtidigt investera strategiskt i den egna verksamheten såväl som i kompetensförsörjning och en miljövänlig samt hållbar utveckling visar vi vägen för andra stora aktörer på landsbygden.

Företaget har även inlett ett samarbete med Njudungsgymnasiet i Vetlanda för att säkerställa kompetensförsörjningen och förstärka den lokala förankringen. Samarbetet innebär praktik och sex månaders visstidsanställning för utvalda elever som läser det industritekniska programmet med inriktning trä.

Elitfönster AB är sedan 2004 en del av börsnoterade Inwido, Europas största fönsterkoncern.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079