23948sdkhjf

Bygghandel blir storägare i hustillverkare

Borgunda Bygghandel förvärvar majoriteten, 70 procent, i Skövdevillan i Skaraborg.

Köpet genomförs efter ett väl utvecklat samarbete med  Skövdevillan som förverkligat husplaner under 10 års tid. 
Skövdevillan omsätter åligen 60 miljoner kronor och räknar med att likt tidigare år växa. 
För att kunna möta tillväxten och efterfrågan tas nu nästa steg tillsammans med Borgunda Bygghandel, skriver haneln i ett pressmeddelande.
- Förvärvet görs för att kunna genomföra och ge synergieffekter iom de markområden som förvärvats under senare tid. Det ligger därför i linje med framtidsplanen för koncernen, vi ser stor utvecklingspotential och tillväxt med detta samarbete, säger Hans Johansson vd och ägare av Borgunda Bygghandel.
- Med en stadigt ökande tillväxt behöver vi ännu mer kapacitet för att möta efterfrågan. Därför väljer vi att ta detta steg nu. Båda bolagen växer bra och det vill vi att de ska fortsätta göra med respektive företags grundvärderingar. 

För Skövdevillans kunder innebär det ingen förändring. Bröderna Henrik Grane, Fredrik Cronberg och Christian Grane finns kvar som delägare, och Skövdevillan kommer att drivas vidare med samma nyckelpersoner och värderingar.

Borgunda Bygghandel med koncern omsätter idag 350 miljoner och finns etablerade på följande orter: Borgunda, Tidaholm, Falköping, Vinninga/Lidköping, Mariestad, Marbodal Center i Tidaholm, Skövde, Tibro samt det nya förvärvet  i Vara.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063