23948sdkhjf

Husproducents rekonstruktion klar - återstartar

I december beviljade Kalmar Tingsrätt Sizes tillverkningsbolag Sizes Prefab, ackord och sedan sjätte januari står bolaget nu på egna ben igen.

I våras ansökte sizes, industriell flerbostadshustillverkaren i trä, om rekonstruktion för dotterbolagen till följd av coronakrisen.

Bolaget har nu genomlyst sina processer, byggt om produktionslinan för en dubblerad kapacitet och under perioden har kapital tillförts från både befintliga och nya investerare. Inom kort väntar produktionsstart igen i Oskarshamn.

De negativa effekterna under 2020 resulterade dock i att Sizes entreprenadbolag, Sizes Entreprenad, har satts i konkurs på egen begäran medan kärnverksamheten; den industriella tillverkningen i bolaget Sizes Prefab, nu kunnat gå ur rekonstruktionen med flertalet förbättringar i verksamheten.

Med sitt industriella tillverkningskoncept leverar och tillverkar Sizes bostäder på kortare tid med ett attraktivt pris. Den moderna industriella processen och en flexibel produktplattform med stomme av trä möjliggör att Sizes kan tillverka flerbostadshus med stora variationsmöjligheter.

- Under andra halvan av februari så startar tillverkningen i Oskarshamn igen. Projektet som står på tur består av närmare 200 lägenheter och uppförs i Nykvarn. Vi är spända och har längtat efter att äntligen få använda våra utvecklade processer och tekniker, säger Niklas Andersson, grundare och vd för Sizes.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079