23948sdkhjf

Byggbolag köper hustillverkare

ByggPartner i Dalarna förvärvar Huskomponenter Linghed, som ska ge ökad kompetens inom träbyggande samt produktionssäkerhet.

jByggPartner förvärvar 100 procent av aktierna i Huskomponenter Linghed AB för en kontant köpeskilling uppgående till 28 miljoner svenska kronor.Förvärvet finansieras genom ByggPartners egna medel. Övertagandet sker i januari.

ByggPartner har på senare år kraftigt ökat antalet större projekt i trä och tar successivt en allt starkare position inom träbyggande. Nu breddar bolaget sin roll på trähusmarknaden genom att förvärva Huskomponenter Linghed, med anläggning i Linghed norr om Falun.

- Med vår stora erfarenhet av träbyggande och vår marknadsnärvaro kan vi bidra till att utveckla produktionen ytterligare, så att Huskomponenter Linghed tar en tätposition på marknaden, säger Johan Karlsson, ByggPartners entreprenadchef.

Det finns tre huvudsakliga motiv till köpet. ByggParter vill stärka den egna kompetensen inom träbyggnad för att bli mer konkurrenskraftigt, bidra till att utveckla leverantörskedjan inom träkomponenter i Dalarna och i Sverige, samt verka för en ökad hållbarhet i byggbranschen.

Huskomponenter Linghed  erbjuder en flexibel produktion av byggkomponenter samt småhus – då under varumärket Dalahus. Bolaget tillverkar projektspecifika träkomponenter med exakt passform för just-in-time leverans till byggplatsen.
I sortimentet finns bland annat takstolar, takkassetter, utfackningsväggar, väggblock samt komponenter tillverkade i KL-trä – även bjälklag för långa spännvidder. Produkterna tillverkas inomhus, bidrar till kvalitetssäkringen i projektet, sparar tid och ger stora möjligheter till anpassning efter kundens behov.

Ledningen för Huskomponenter Linghed AB ser mycket positivt på framtiden.
- För oss är det viktigt att få en ägare som vill utveckla verksamheten här i Linghed så att vi kan ställa om mot fler professionella kunder och ta större uppdrag, säger Sten-Erik Malmqvist, vd för Huskomponenter Linghed.

.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062