23948sdkhjf

Förlängd professur för Boklok-chef

BoKloks forsknings- och utvecklingschef Jerker Lessing får förlängt som adjungerad professor vid Stanford University.

Jerker Lessing har haft ett samarbete med Stanford University sedan 2013. Till en början som gästforskare och föreläsare, men sedan 2017, i etapper om ett år åt gången, som adjungerad professor inom samhälls- och miljöteknik. Den nya förlängningen av hans professur sträcker sig till augusti 2022.

Under sin tid vid universitet i Stanford har Jerker Lessing skapat och utvecklat kursen Industrialized construction för forskarstuderande. Cirka 20 elever läser kursen varje år, med utbildningsinriktningar som sträcker sig från byggledning till hållbar design, ekonomi & handel. Eleverna kommer från hela världen vilket skapar en väldigt speciell atmosfär, enligt Jerker.

- Det är ett verkligt privilegium att få träffa alla dessa elever och få chansen att undervisa och inspirera dem. Jag har kontakt med några tidigare elever och när jag hör att de t.ex. har startat företag eller skapar innovationer i sina hemländer, känns det bra att ha bidragit till deras kunskap och förmåga att förändra byggbranschen. Det här är verkligen en möjlighet att skapa en gnista av förändring runt om i världen, säger Jerker Lessing.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.158