23948sdkhjf

XL-Bygg ökar mest - trä växer snabbast

– Utgångsläget inför 2021 är positivt och vi ser att den ökade efterfrågan av byggvaror förväntas bidra till en fortsatt ökning, säger Carl Littlewood, Kedjechef för XL-Bygg.

XL-Bygg avslutar de föregångna året 2020 starkt och har under det fjärde kvartalet gjort en kraftfull uppgång.

För helåret 2020, mätt på jämförbara enheter, ökade kedjan med 15 procent vilket är mer än 5 procent högre än branschen.

I västra och norra Sverige har XL-Byggs butiker haft den största ökningen, mätt på jämförbara enheter för helåret 2020 och legat på 17,2 respektive 16,5 procent.

Det överträffar hur dessa regioner har presterat med nästan 10 respektive 7 procent. Under de senaste fem åren har den genomsnittliga tillväxttakten varit drygt fem procent, enligt HUIs Byggmaterialindex för 2020.

Bland XL-Byggs största kategorier stod träprodukter för en markant tillväxt med 35 procent och infästning ökade med 30 procent, ackumulerat på året.

– Utgångsläget inför starten av 2021 är klart positivt. Och vi ser att den ökade efterfrågan av byggvaror förväntas bidra till en fortsatt ökning, säger Carl Littlewood, Kedjechef för XL-Bygg.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094