23948sdkhjf

EU ska göra 35 miljoner byggnader gröna - gynnar trä

EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen lyfter fram ökad träanvändning som en möjlighet att klimateffektivisera byggandet.

Detta gjorde hon I sitt senaste tal om tillståndet i unionen, vilket ska resulterar i att l göra EU ledande inom cirkulär ekonomi.  Frågorna diskuterades nyligen vid ett webbinarium anordnat av nätverket Wood Be Better i Bryssel, enligt ett pressmeddelande från Skogsindustrierna.

Den gröna given är kärnan i EU:s återhämtningspaket efter covid-19 och syftar till att göra Europa till världens första klimatneutrala kontinent år 2050.

Detta mål uppnås delvis genom att släppa loss en renoveringsvåg som ska göra 35 miljoner byggnader energi- och resurseffektiva till 2030.

EU-kommissionen strävar efter att minst fördubbla renoveringstakten under de kommande tio åren, vilket kan skapa 160.000 nya gröna jobb inom byggsektorn.

– Återhämtningspaketet ger oss en unik möjlighet att accelerera omvandlingen av EU:s ekonomi så att den blir grön, digital och mer uthållig. Renovering är ett prioriterat område där vi hoppas att medlemsstaterna kommer att göra stora investeringar, säger Peter Handley, enhetschef inom EU-kommissionens industridirektorat med ansvarar för frågor gällande energiintensiv industri och råvaror, i en kommentar i Skogsindustriernas pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08