23948sdkhjf

Mestergruppen och XL-Bygg samförvärvar i Smedjebacken

Bygghandelskoncernen Mestergruppen förvärvar Bolist Smedjebacken och Grängesberg tillsammans med delägarna för XL-Bygg Siljan.

Flera aktörer har under de senaste åren uppvaktat ägarna av Bolist Smedjebacken och Grängesberg för att förvärva deras verksamheter.

Istället för att sälja externt har Mestergruppen Sverige och XL-Bygg Siljan valt att presentera en lösning där de tidigare Bolistbutikerna integreras i XL-Bygg Siljan som efter förvärvet kommer att ha anläggningar i Mora, Rättvik, Smedjebacken och Grängesberg.
– Vi har erbjudit de tidigare ägarna av Bolist Smedjebacken och Grängesberg, Jörgen och Jonny Ericsson att återinvestera en del av köpeskillingen och bli delägare i XL-Bygg Siljan, och det har de glädjande nog gjort, säger Tomas Hedman Strömhielm, operativ chef Mestergruppen AB.

Tidigare ägare av Bolist Smedjebacken och Grängesberg, Jörgen Ericsson kommenterar:
– När vi väl bestämde oss för att sälja blev valet att gå med Mestergruppen. Inte för att de betalade mest utan för att de kunde erbjuda oss en flexibel lösning där vi kan fortsätta vara delägare men samtidigt få ut lite pengar och få en partner att utvecklas med in i framtiden, säger Jörgen Ericsson.

De förvärvade Bolist butikerna kommer nu att konverteras till XL-Bygg.Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078