23948sdkhjf

Beijer förvärvar Mälarträ i Bolistkedjan

Beijer Byggmaterial tecknar avtal om förvärv av byggmaterialhandlaren Mälarträ i Enköping.

Beijer utökar därmed sin närvaro i Mälardalen samt får sitt första byggvaruhus i det geografiskt viktiga tillväxtområdet Enköping. Mälarträ är idag medlem i Bolistkejdan.

Beijer har sedan tidigare anläggningar i Västerås, Eskilstuna och Strängnäs. Det nya förvärvet innebär att Beijer har nu totalt 11 byggvaruhus i regionen. Genom sin närhet till både Västerås, Uppsala och Märsta knyter Enköping ihop region Stockholm, region Mitt och Mälardalen.

Mälarträ är ett familjeägt företag med en anläggning i närheten av E18 och har en storlek på 14 400 kvadratmeter varav 4100 kvdratmeter under tak. Beijer ser också en stor utvecklingspotential i en stark tillväxtort. Hans Thorell som startade företaget redan år 1989 är mycket nöjd med försäljningen och vad det innebär för Enköpings fortsatta utveckling.

Det är rätt tid att sälja nu. För att ta företaget till nästa nivå behövs en ägare med resurser och intresse för att utveckla verksamheten. Det är viktigt för mig och Eva att sälja till en långsiktig ägare. Det blir bäst för bolagets framtid och vår duktiga personal. Det är dags nu för pension, säger Hans Thorell ägare Mälarträ AB

Mälarträ har ett sortiment och utformning som är inriktad till proffshantverkarna, vilket passar Beijers profil och inriktning mycket bra och är i enlighet med kundlöftet, vi bygger dem som bygger. Förvärvet förbättrar också tillgängligheten för Beijers kunder i regionen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079