23948sdkhjf

Lindbäcks bygger 67 hyresrätter i Gällivare

Gällivare Kvarteret byggs som ersättning för lägenheter som avvecklas i Malmberget och ska också rymma ett trygghetsboende. De 67 lägenheterna fördelas på 35 vanliga hyresrätter och 32 inom ett trygghetsboende. Lägenheterna beräknas stå klara för inflyttning under 2023.

– Att genom vår kompetens bidra till en samhällsomvandling som är viktig för hela Sverige känns helt rät, säger David Sundström, affärsområdeschef norr på Lindbäcks bygg, i ett pressmeddelande. Projektet är utmanade, både i tid och i utrymme, varför det känns extra kul att få visa Gällivareborna vad vi som bolag kan. En av många kvaliteter som husen ger Gällivare är ett stort, ljust och inbjudande samlingsrum där de boende inte ska behöva känna sig ensamma, en fråga som är viktigare än någonsin

– I upphandlingen av projektet har LKAB som byggherre fokuserat på att skapa miljöer som inbjuder till samvaro och trygghet, säger Peter Segerstedt, chef på LKAB för samhällsomvandlingen i Malmberget. Kvarteret Vassara, som byggs som ersättning för lägenheter som ska avvecklas i Malmberget, blir ett mycket fint område och efterlängtat tillskott av lägenheter för en äldre målgrupp i Gällivare. Projektet är en viktig pusselbit i vår pågående samhällsomvandling.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125