23948sdkhjf

Snart ny delägare för XL-Bygg i Kalmar

Stort intresse för Mestergruppens delägarmodell när XL-BYGG Lundgrens i Kalmar söker ny delägare.

I februari förvärvade Mestergruppen Sverige XL-Bygg Lundgrens i Kalmar efter att tidigare delägare Anders Lind gått i pension.

Redan vid förvärvet var Mestergruppens ambition att hitta en ny vd och delägare till verksamheten för att säkerställa entreprenörsandan och det lokala engagemanget. När företaget kedjan man nu befinner sig i slutet av rekryteringsprocessen kan man konstatera att intresset gruppens unika delägarmodell har varit mycket stort, skriver XL-Bygg i ett pressmeddelande

Mestergruppen Sveriges ägarmodell möjliggör för XL-Bygg Lundgrens blivande vd att också bli delägare i verksamheten, något som har lockat ett stort antal sökande till tjänsten, inte bara från Småland utan även från andra delar av Sverige.

- Med så många kvalificerade sökande har det inte varit lätt att välja bland kandidaterna men vi hoppas att vi är i land med rekryteringen inom kort. Vi har haft sökande från hela Sverige och från hela branschen, inklusive ett stort antal sökande från olika konkurrenter.

- Jag blev överrumplad över att duktiga platschefer från de stora bygghandelskedjorna är beredda att flytta från en annan del av landet till Kalmar för att driva vår anläggning där. Det säger något om styrkan i vår ägarmodell och om hur många som vill bli egenföretagare men som saknar möjlighet idag, säger Carl Littlewood, Kedjechef XL-Bygg.

- En viktig ambition är att vår ägarmodell ska vara så pass attraktiv att folk är villiga att flytta till en annan del av landet för att få chansen att bli delägare i bolaget man driver. Av resultatet i Kalmar att döma är vi på rätt väg och vi kommer att erbjuda liknande möjligheter på andra orter framöver också, säger Tomas Hedman Strömhielm, Operativ chef Mestergruppen Sverige.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094