23948sdkhjf

Nytt fönster ska öka öka mobil- och datatäckning

Elitfönster släpper antennfönster – Integrerad antenn har i tester visat sig ge upp till 100 gånger starkare signal för mobil- och datatrafik

Elitfönster lanserar nu fönstret på den svenska marknaden, med benämningen Elitfönster Access. Fönstret har utvecklats tillsammans med StealthCase Oy och är patenterat.ska underlätta mobiltäckning och öka dataöverföringshastigheten inomhus markant. Fälttester visar på signalstyrkor som är upp till 100 gånger starkare i rum med antennfönster jämfört med likvärdiga fönster utan antenn, uppger Elitfönster.

Antennfönstret utlovas fungera lika bra oavsett operatör och frekvens och är framtids-säkrat utifrån dagens utvecklingshoristont.

Det nya antennfönstret är särskilt lämpat i storstadsmiljöer och andra tätbebyggda områden, där tjocka betongväggar och höga grannhus kan försämra förbindelsen till närliggande master.

– Vid tester med öppna fönster uppnåddes normala anslutningshastigheter som snabbt rasade när fönstren stängdes. Det fantastiska var att testresultaten i rum med stängda antennfönster visade på en mer enhetlig spridning och anslutningshastigheter som låg i paritet med resultatet i testerna med öppna fönster, berättar Jonas Hernborg, vd  Elitfönster AB.

Ett nästintill osynligt antennmönster integreras i fönstrets isolerande energibeläggning.

Antennen låter mobilsignalerna tränga genom fönstret och sprider dem i en solfjädersform i rummet. Antennglaset behöver inga separata basstationer för att fungera, dess funktion försämras inte av fönsterputsning och påverkas inte av exempelvis säkerhetsglas eller solskyddade glas.

– Trenden med mycket mer hem- och distansarbete skapar ett naturligt behov av bra täckning i hemmet, fortsätter Jonas Hernborg.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.095