23948sdkhjf

Bygghandel förvärvar VA och VVS grossist

Borgunda-koncernen förvärvar Aqualine i Skara, en VA och VVS grossist. 

Tillträdet skedde den i mars 2021. Bolaget bedriver verksamhet på Erik Järnåkers gata i Skara, verksamheten kommer tillsvidare drivas under varumärket Aqualine med inrikning främst på att vara en fullsorterad grossist med lagerhållning inom VA/VVS.

– Med Aqualine som en del av koncernen kommer vi fortsätta att utveckla produktportföljen för att bli en mer komplett leverantör för proffsmarknaden i Skaraborg, säger Hans Johansson, vd och ägare.

Förvärvet är en del i Borgundas långsiktiga strategi att utveckla samt upprätthålla positionen som Skaraborgs  marknadsledande bygghandel och förbli proffsbyggarens förstahandsval.

– Vi på Aqua Line Pipe Systems AB är väldigt nöjda med att ha hittat en betydande aktör i Skaraborgsregionen som vill fortsätta och utveckla den satsning på VA-marknaden som vi startade för fem år sedan. Vi ser en perfekt mix av lokal närvaro  och unik branschkunskap i och med Borgunda Bygghandels förvärv av vår tidigare filial i Skara. Att finnas på plats på ytterligare 5 platser i regionen bidrar till en större lokal närvaro och kommer att innebära att såväl konsumenter som företagskunder kommer att gagnas av förvärvet, säger Bernt Bodin, vd  på Aqualine Systems AB.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.112