23948sdkhjf

Nytt trämodul-byggande för både små och höga hus

Med likadana trämoduler ska man kunna bygga både småhus, flerfamiljshus och offentliga byggnader med en trästomme upp till sju våningsplan.

Det nya modulära systemet gör att man kan använda de storskaligt tillverkade träelementen för ett mycket brett byggande.  

Metsä Wood är delaktiga i projektet 369 Pattern Buildings som syftar till att skapa ett system för trämoduler som kan anpassas i stor skala utefter kundens behov.

369 Pattern Buildings är ett gemensamt projekt från Metsä Wood och den industriella tillverkaren Harmet, arkitekter  och ingenjörer som är intresserade av träkonstruktion.

– 369 Pattern Buildings är ett bra exempel på samarbeten vi letar efter, där vi tillsammans vill få fler att välja träkonstruktioner genom att ta fram nya lösningar, säger Håkan Arnebrant, Metsä Wood Sverige.

Kerto LVL styrka bidrar till att trämodulerna kan ha stora öppningar i väggarna, som kan anpassas till stora rum eller fönster.

Stora öppningar försvagar konstruktionen men med LVL får man ett mer klimatmässigt hållbart material i stället för stål eller betong, som också förbrukar mer energi vid tillverkningen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.113