23948sdkhjf

Gemensam plattform för längstgående skannrar

Efter nyheten om Microtecs stärkta integration presenterar Microtec en ny generation av längsgående skannrar för sågverk, återtillverkning och andra bearbetningstillämpningar till branschen. 

Tillsammans med våra kollegor i Italien har vi arbetat hårt det senaste året för att kunna lansera ett nytt sortiment av skannrar, som kombinerar det bästa av de två världarna från Woodeye och Goldeneye, säger Stefan Nilsson, CSO på Microtec Linköping. Med den nya gemensamma plattformen för longitudinell skanning tar vi träskanningslösningar till en helt ny nivå. 

Sortimentet kommer att bestå av två produktlinjer: nya Microtec Goldeneye-skannrar för barrvedstillämpningar och Woodeye-skannrar för lövträapplikationer. Skannrarna är baserade på en ny gemensam plattform, utvecklad av ett gemensamt team från Italien och Sverige. 

Microtec framhåller att den nya gemensamma plattformen och rörelsetekniken kombinerar styrkorna och erfarenheten hos båda utvecklingsteamen för en bättre precision i detektering vid högre hastigheter, med optimal upplösning och utökade möjligheter att optimera för olika materialstorlekar och applikationer. Den kommer också att levereras med en helt ny kontrollstation som sätter användbarheten i fokus och enkelt anpassar sig till operatörens komfort. 

Vi arbetar också med en gemensam AI-plattform som är integrerad i det nya produktsortimentet. Denna AI-lösning representerar samarbetet mellan alla fyra Microtec-företag i Italien, Finland, Sverige och USA, säger Arianna Giudiceandrea, CSO för Microtecs huvudkontor i Bressanone. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078