23948sdkhjf

Nu drar Stihl Timbersports igång igen

Nu presenterar Stihl Timbersports planerna för säsongens nationella och internationella tävlingar. Den internationella tävlingssäsongen startar den 31 juli och först ut är mästerskapet European Trophy. 

European Trophy har ett extremt krävande tävlingsformat som ska vaska fram Europamästaren. Samma helg genomförs Rookie European Championship och de båda mästerskapen arrangeras bakom stängda dörrar i eventhallen Motorworld i München. 
Tävlingarna i München var från början planerade som världsmästerskap, men på grund av pandemins fortsatta påverkan och de internationella reserestriktioner som det medför, genomförs de båda mästerskapen på europeisk nivå.
Efter att vinnarna korats i European Trophy kommer ytterligare ett europeiskt event att hållas – World Trophy European Qualifier. Kvalificeringstävlingen planeras till 12 september i Weiach, Schweiz, och där får Europas främsta atleter chans att kvala in till World Trophy 2022.

Den 2 oktober kulminerar säsongen då Individuella VM går av stapeln och nationella mästare från världens alla hörn kommer tävla på plats i Motorworld München. Atleter från Australien, Kanada, Nya Zeeland och USA samt de åtta bästa nationella mästarna från Europa gör då upp om  världsmästartitel.
Alla planer avseende internationella tävlingar kan komma att ändras på grund av den globala pandemin och dess utveckling. På grund av den rådande situationen kommer lag-VM inte att genomföras detta år.

De nationella säsongerna har redan dragit igång och pågår runt om i världen fram tills oktober. I Sverige respektive Norge planeras säsongen att starta i juni, om situationen tillåter.
För att fans och åskådare ska kunna följa säsongens alla tävlingar kommer Stihl Timbersports att livesända ett antal höjdpunkter på sociala medier.
Ytterligare goda nyheter för sporten är att Liebherr  har valt att förlänga sponsorskapet och fortsätter som partner till alla internationella mästerskap samt som huvudsponsor för både lag-VM och Individuella VM i ytterligare tre år.
Dessutom presenteras Ford som ny, internationell sponsor. Ford kommer att vara mobilitetspartner och huvudsponsor för World Trophy, samt för de tyska, österrikiska och schweiziska nationella serierna under 2021.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.14