23948sdkhjf

Derome etablerar i Växjö

Efter Deromes förvärv av Moheda Järn & Bygg och Alvesta Järn & Bygg samt rekrytering av ny regionchef i Småland öppnar företaget nu även en nybyggd bygghandel i Växjö.

Det halländska familjeföretaget Derome har i dag ett femtiotal byggvaruanläggningar i södra Sverige och ser regionen runt Växjö som en viktig framtidsmarknad.
– Växjö är en nyckelregion för oss, en expansiv stad med ett byggande på högvarv ,säger Johan Winroth, vd Derome Bygg & Industri
En viktig anledning till Deromes expansion är att företaget vill lägga fokus på effektiva logistiktjänster och bra infrastruktur.

– När vi gör ett förvärv eller bygger nya anläggningar säkerställer vi att läget är rätt både för oss och kunderna. I stort sett alla våra anläggningar ligger lättillgängligt, nära större vägar och med smidig åtkomst och det siktar vi på även i Växjö. Det ska vara enkelt att besöka och handla av oss, oavsett om det sker digitalt eller fysiskt säger Johan Winroth.
Totalentreprenör för bygget på Sjöuddens industriområde är Skanska och bygghandeln beräknas vara färdigbyggd och redo för invigning under våren 2022.

– Vi på Skanska är väldigt tacksamma över denna möjlighet att skapa ett projekt tillsammans med Derome. Deromes höga ambitioner inom hållbarhet gör att vi är extra glada över att snart kunna välkomna dem som lokala leverantörer till den expansiva marknaden i Växjö, säger Hans-Fredrik Helldahl, distriktschef, Skanska Sverige.

Derome finns idag på fem orter i Småland och ambitionen är att expandera geografiskt. En satsning som sker långsiktigt och på flera plan; i början av året rekryterades Andreas Berg som ny regionchef samtidigt som företaget under 2021 öppnar en komplett anläggning i Värnamo.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.098