23948sdkhjf

Han fick drömjobbet som bygghandel-vd

Sedan februari har gallringen pågått. Nu tillträder Sven Hansson tjänsten som ny vd för XL-Bygg Lundgrens i Kalmar med Mestergruppen som ägare.

Sven Hansson har en gedigen bakgrund inom försäljning och marknadsföring och har under de senaste 12 åren arbetat på Runelandhs i roller som säljare, säljchef och senast som platschef. Sin yrkeskarriär inledde han på brädgården på nuvarande XL-Bygg Oskarshamn för drygt 30 år sedan.

Där arbetade han i cirka åtta år innan han utbildade sig till företagsingenjör på Högskolan i Kalmar. Efter att ha arbetat med försäljning och marknadsföring i större delen av sitt yrkesverksamma liv, varav de senaste 12 åren på Runelandhs, återvänder Sven Hansson nu till byggvarubranschen i samband med att han tillträder rollen som vd för XL-Bygg Lundgrens i Kalmar.

-- XL-Bygg kärnvärden med ett tydligt fokus på kund- och leverantörsrelationer lockade mig, och när jag går ut på lagret där det lukar trä och spån känns det som att komma hem, säger Sven Hansson, nytillträdd vd XL-Bygg Lundgrens i Kalmar.

I rollen som platschef på Runelandhs arbetade Sven Hansson med att bygga en organisation präglad av kundfokus och att ta bolaget genom en digitaliseringsresa. Erfarenheter han kommer få nytta av inom byggvarubranschen som är starkt präglad av relationsbyggande och som har en digitaliseringsresa framför sig.

Mestergruppen tog över XL-Bygg Lundgrens i februari efter tidigare ägare Anders Lind som drivit verksamheten tillsammans med sin familj sedan 1979. Sedan dess har man sökt efter en ny VD som kan fortsätta driva verksamheten efter det att Charlotta Lind, dotter till Anders Lind, lämnar XL-Bygg Lundgrens.

Källa: Mester

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078