23948sdkhjf

Norska Torvbråten uppnår Svanen-skola

Torvbråten är Norges andra skola att klara certifieringen Svanenmärkt Skolbyggnad, ett unikt bygge som även uppmärksammats genom en BBC dokumentär.

Barns hjärnkapacitet utvecklas bättre i en säker och inspirerande miljö, och med en noggrann planering fokuserar byggnaden på energi, ett lågt koldioxidutsläpp och de 470 studenter som tar plats i byggnaden.

Starkt fokus har riktats mot skolans arkitektur, bland annat genom att utforma flera olika typer av klassrum för att tillmötesgå de olika studenternas behov.

-- Torvbråten Skole är ett pionjär-projekt för framtidens skolbyggnader, och huvudmålet är att skapa god livskvalitet och hållbar utveckling. Skolan ska vara en bra plats för både studenter, anställda och invånare – och detta ska vara så hållbart som möjligt, säger Lene Conradi från Asker Kommun i en pressrelease från Nohrco.

De böljande formerna på den 6 700 kvadratmeter stora byggnaden smälter vackert in i miljön. Interiören visar synligt massivt trä tillsammans med aluminium och ger fantastisk utsikt över skog och mark. Den norska naturen är tillgänglig för studenterna både under raster och i undervisningen.

Arkitekt: LINK Arkitektur

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125