23948sdkhjf

Medalj till Derome

Deromes styrelseordförande, Karl-Eric Andersson, belönas av H.M Konungen med kungamedaljen i 12:e storleken med högblått band för sina värdefulla insatser inom svenskt näringsliv. – Det här är medarbetarnas medalj lika mycket som min, säger Karl-Eric Andersson.

– Jag känner mig väldigt hedrad över att få ta emot denna medalj från H.M konungen, konstaterar Karl-Eric Andersson. Derome har gått från att vara det lilla lokala företaget till att bli Sveriges största familjeägda träindustriföretag som sysselsätter över 2500 människor runt om i landet. Att få en sådan hedersam utmärkelse gör mig stolt, men utmärkelsen går till alla anställda inom Derome. Det här är medarbetarnas medalj lika mycket som min.

Karl-Eric Andersson menar att en av de stora styrkorna ligger i att Derome är ett familjeägt bolag. 
–. Det ger möjlighet att arbeta långsiktigt och sätta en stark företagskultur – något som gjort att Derome vuxit och blivit Sveriges största träindustriföretag. Vi har vuxit till det företag vi är idag genom ett stort engagemang hos Deromes anställda. Samtidigt som vi växer värnar vi om den unika Deromeandan som vi haft från start, det jordnära och personliga sättet. Vi vill fortsätta vara entreprenören och utmanaren trots att vi idag är marknadsledande inom flera områden, säger Karl-Eric Andersson.

Om medaljen och utmärkelsen:
H.M. Konungens medalj, tidigare Hovmedaljen, instiftades 1813 som belöning för långvarig och trogen tjänst vid hovet. Den tilldelas från 1975 svenska och utländska medborgare för särskilda förtjänster samt befattningshavare vid Kungl. Hovstaterna för lång och trogen tjänst. H.M. Konungens medalj förlänas två gånger om året, på Karl-dagen den 28 januari och på Gustav-dagen den 6 juni.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.171