23948sdkhjf

Limträ en ny sommartrend

Branschorganisationen Svenskt Trä delar med sig av en serie konstadsfria tips på byggprojekt i limträ att snickra ihop hemma i sommar. Här finns bland annat instruktioner för hur du bygger en odlingsbänk, ett utegym och ett robotgräsklipparskydd i limträ.

Det är riktigt kul att se att allt fler väljer att bygga sina egna grillbänkar, odlingslådor och pergolas i trä. Limträ är perfekt för hemmasnickarens sommarprojekt. Det är robust, snyggt, beständigt och klarar väder och vind på ett bra sätt, samt är lätt att bearbeta med handverktyg och sladdlösa maskiner, säger Johan Fröbel som är chef för teknik och handel på Svenskt Trä. 

Inför sommarens stundande byggprojekt delar Svenskt Trä med sig av tips på projekt att bygga i limträ. Bland projekten finns det någonting för alla. Till den som föredrar att odla egna grönsaker, kryddor och växter finns instruktioner för både odlingslåda och odlingsbänk. För den som hellre tillagar mat kan en grillbänk eller köksö vara bra att ha. Det finns också instruktioner för hur du bygger en sänggavel eller en loftsäng för den som vill bjuda

– Bland projekten finns olika typer av bord och bänkar som alltid är bra att ha, både i trädgården och inomhus. Med våra instruktionsfilmer vill vi ge varje hemmasnickare förutsättningarna att få till sitt efterlängtade byggprojekt utan krångel. Vi vill också uppmana fler att bygga med limträ. Det är enkelt när man har en tydlig instruktion att följa, säger Johan Fröbel. 

Limträ är ett starkt material som består av hållfasthetsklassade hyvlade granlameller som genom en industriell process limmats ihop. Limträ används främst som bärande konstruktionsmaterial till både små och stora byggnader men fungerar även utmärkt som designmaterial för diverse byggprojekt till trädgården och hemmet. 

Limträprojekten:

Robotgräsklipparskydd

Odlingslåda

Arbetsbord

Odlingsbänk

Torkställning

Utegym

Pergola

Limträbänk

Limträbord

Grillbänk

Limträgunga

Limträsänggavel

Limträköksö

Limträloftsäng

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078