23948sdkhjf

Ledare: Mässfall ökar kraven på media

När mässorna skjuts upp får webb och tidningar ta ansvaret för att branschen vet vad som är nytt.

Under sommaren hoppas många av oss att pandemin ska klinga av. Såväl politiska ledare som mer medicinskt kunniga tycks ha gott hopp om öppningar för resande och lite större möten. Sverige är fortfarande orangefärgat på den internationella riskskalan, men med allt bredare vaccineringar kan vi väl hoppas att vi snart kan bli gröna som våra grannländer.
Bland offren för pandemin finns förstås ett stort antal möten, konferenser och mässor. Den senaste var den globala mässan i Hannover, Ligna. Den ställdes in helt, liksom till slut Trä & Teknik, och båda siktar nu på nästa ordinarie tid. Våren 2020 skrev jag om hur pandemin skulle snabba på utvecklingen av digitala verktyg för möten, men även för media och mötesarrangörer. Så har det förstås också blivit, vi har alla blivit duktigare på att träffas via nätet och att hålla hela årsmötet och konferenser på plattformar som Teams och Zoom.
För oss inom media har året inneburit en utmaning att erbjuda möjligheter för företag och organisationer att presentera sina nyheter så bra som det bara går. Våra nyhetssajter har utvecklats snabbare än någonsin, vi arbetar med fler och större bilder även i våra tryckta medier och vi utvecklar nya vägar för konferenser och informationsmöten.
Den 21 oktober i höst arrangerar vi för åttonde gången Stora Trähus. Denna gång genomförs den som en hybridkonferens, ett koncept som utvecklats snabbt under pandemin. Den som vill kan både följa och aktivt delta i konferensen hemifrån, samtidigt som konferensen genomförs med deltagare på plats. Stora Trähus kan därmed bjuda på studiebesök i Cederhusen, föredrag av experter på en rad områden och intressanta diskussioner där även deltagare ute i landet kan delta.
Under hela sommaren och hösten kommer vi också att erbjuda nyheter och djupare artiklar om den pågående trärevolutionen. Vi förlitar oss på att våra läsare, och branschens företag och organisationer, fortsätter att använda de plattformar vi erbjuder för att nå ut med sina budskap. Nyhetssajter, tidningar och konferenser som Stora Trähus fortsätter att utvecklas och ge allt bättre möjligheter att nå ut med nyheter. Vi hörs!
Nils Lindstrand

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109