23948sdkhjf

KL-trä i mathubb

När ett av Umeås resecentra fick ett utlämningsställe för närodlade grönsaker så fick man hjälp av Martinsons med att göra även lokalen närodlad.

Harvest är den första mathubben i centrala Umeå med närodlade grönsaker året om. Martinsons valde att sponsra det hållbara initiativet med sitt Svanenmärkta KL-trä och bygga lokalen på plats i Umeå Östra Resecentrum. Den fungerar nu som en tillgänglig utlämningshubb nära resenärer, Norrlands universitetssjukhus och Umeå universitet.

– Vi har haft många kunder som kommenterat hur fin den här outnyttjade ytan blev med det vackra KL-träet. Det har blivit en bättre plats och gjort stationen mer levande. Det passar verksamheten särskilt bra med en hubb av förnyelsebar råvara med låg klimatpåverkan, säger Daniel Remes som tillsammans med Ellen Bergström och Tobias Remes grundade Harvest 2019.

För Martinsons del är sponsringen ett led i arbetet för att bygga hållbart ur alla perspektiv.

– Att trä har goda klimateffekter både genom lagring av koldioxid och substitution av fossila byggmaterial känner de flesta till. Men det är också socialt hållbart och bidrar till miljöer där människor trivs och mår bra. Därför ville vi bidra till satsningen som Harvest genomför, säger Jesper Åkerlund, vd på Martinsons.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125