23948sdkhjf

Framtiden för Ikea är eldriven

Möbelföretaget Ikea har sedan en tid tillbaka som mål minska koldioxidutsläppen och bli klimatpositiva till år 2030. Ett steg i ledet är att införskaffa eldrivna lastbilar till företagets logistikcenter i Österrike. Möbelföretaget samarbetar med e-mobilitetsspecialisten Quantron, som nu förser Ikea med 30 el-lastbilar.  

Tillökningen i fordonsflottan gör att koldioxidutsläppen minskar med 300 ton det första året.  

Lastbilarna från Quantron har redan testkörts i juni. Fordonen laddas med el från solceller och har en räckvidd på 170 kilometer. Planerna är att de ska användas för leverans till Wiens alla distrikt. 

Vi är glada att kunna stödja Ikea med vår kunskap och expertis i detta viktiga steg mot utsläppsfri leverans. Med sin övergång till elektrisk mobilitet skickar Ikea internationellt en viktig signal för en grönare framtid. Quantron hjälper företag som Ikea med vår mångåriga erfarenhet av e-mobilitet och vårt internationella nätverk att göra övergången till utsläppsfria godstransporter, säger Andreas Haller, grundare och vd för Quantron i ett pressmeddelande. 

Claes Lindgren, Country Customer Fulfillment Manager på Ikea i Österrike fortsätter:  

 Klimatskyddet kan inte skjutas upp, varför Ikeakonsekvent arbetar för att spara utsläpp och bli klimatpositiva. Quantron är en kompetent partner med högkvalitativa produkter som vi kan lita på till 100 procent. Idag startar lanseringen av våra nya miljövänliga Quantron -fordon i Wien. I slutet av denna månad öppnar också en bilfri Ikea-möbelbutik vid Wiens Westbahnhof-station, som kommer att leverera de köpta varorna direkt till våra kunders hem och på ett miljövänligt sätt. I framtiden kommer vi att lansera vårt innovativa leveranskoncept i hela Österrike. År 2025 planerar vi att helt byta till nollutsläppsfordon.  

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094