23948sdkhjf

KL-trä och limträ från Martinsons till Mölndal

Martinsons levererar KL-trä och limträ till den nya stadsdelen Pedagogen Park i Mölndal. Leveransen omfattar byggdelar till flera våningar i ett sexvåningshus med lägenheter, parkeringshus och handelsytor som ritats av Wingårdhs arkitekter.

Bostäderna är certifierade enligt Svanen och handelsytorna kommer bli Green Buildings-klassade. Byggtiden är beräknad till två år.

– Vi valde trä av främst två aspekter. Huset har olika typer av verksamheter och därmed olika laster. Betongbjälklag hade inneburit fler pelare och det vill varken butikerna eller bostäderna ha. Det andra är det visuella, vi eftersträvar en ljus känsla och träet skapar en trevlig inramning, säger Mats Hansson, projektledare hos byggherren Aspelin Ramm.

Martinsons levererans består av KL-trä till lägenheterna på våning fem och sex samt limträ till parkeringshuset på våning två, tre och fyra.

Pedagogen Park består delvis av en gammal lärarhögskola som fastighetsägaren Aspelin Ramm köpte 2010 och rev ut invändigt för att anpassa för företag. I dag är det prisbelönta initiativet fullt uthyrt och nu påbörjas nästa steg med att införliva bostäder på området. Totalt kommer området att rymma 1 100 lägenheter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.095