23948sdkhjf

Bergs investerar i ökad produktionskapacitet

Bergs Timbers dotterbolag Byko-Lat i Lettland investerar för att öka produktionskapaciteten.

Orsaken är stark efterfrågan på fönster och dörrar av trä i samband med renoveringar och nyproduktion, framför allt på koncernens viktigaste marknad Storbritannien. Här har dotterbolaget haft en stabil försäljningsökning på runt 10 procent per år.

En ny lager- och logistikbyggnad om 2 400 kvadratmeter ska uppföras och bidra till mer effektiva flöden inom fabriksområdet och frigöra produktionsytor, som då kan användas mer optimalt.

Investeringen uppgår till cirka 20 miljoner kronor och beräknas öka kapaciteten med 50 procent på fönster och dörrar.

Driftsättning planeras under det första kvartalet 2022.

Under året har Bergs också förvärvat företaget Performace Timber Products Group, PTPG, med ett omfattande försäljnings- och distributionsnätverk inriktat på fönster och dörrar över hela Storbritannien som kommer bidra till högre volymer.

Sammantaget innebär det att produktionen av dessa produkter uppgår till cirka 400 miljoner kronor per år.

Även andra marknader utvecklas positivt där också koncernens säljbolag Woodworks by Bergs spelar en betydelsefull roll.

-- För att öka koncernens organiska tillväxt kommer vi under de kommande åren att löpande investera i befintlig verksamhet, säger Peter Nilsson, vd och koncernchef för Bergs.

Bergs helägda dotterbolag Byko-Lat är den största produktionsenheten i koncernen och en av de ledande producenterna av förädlade trävaror i Baltikum. Drygt 550 medarbetare bedriver verksamheten vid två olika produktionsanläggningar i Lettland. Huvudmarknader är
Storbritannien, Holland, Frankrike, Island, Belgien samt de skandinaviska länderna.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063