23948sdkhjf

Framtidens plastkort i trä

Ett schweiziskt företag har tagit fram ett trämaterial som sägs vara upp till fyra gånger hårdare än i sitt råa tillstånd och som presenteras som ett miljövänligt alternativ för ”plastkort”.

Ett kreditkort av trä kan bidra till att ersätta plast. Swiss Wood Cards är tillverkat av europeiskt trä (lönn, körsbär, ek eller gran) från certifierat hållbart skogsbruk och har samma egenskaper som ett kreditkort av plast.

– Med ett kreditkort i trä erbjuds ett biologiskt nedbrytbart och koldioxidbesparande alternativ till den globala kortindustrin, som har en uppskattad volym på 37 miljarder kort årligen, säger Dr Sascha Peters, grundare av Berlinbaserade Haute innovation och medverkande som innovationsexpert på Subcontractor InnoDex under Elmia Subcontractor i november.

Genom en patenterad termomekanisk behandling har företaget Swiss Wood Solution tagit fram flera unika material i trä, bland annat Sonowood för musikinstrument, Bijouwood samt Sensoveneer som är ett extremt tunt och hållbart fanér.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063