23948sdkhjf

Uppåt för trä och möbler

Svensk möbelexport liksom kontorsmöbler samt köksinredningar går starkt på internationella marknader. Samtidigt har det skett en kraftig ökning av småhushusbyggande.

Efterfrågan och önskan om att bo i eget hus har drivit på orderingången för styckebyggda hus till +89 procent.

Det är mycket glädjande att TMF:s medlemsföretag, som naturligtvis påverkats av pandemin, står sig starka och nu även tar marknadsandelar. Det säger David Johnsson, vd på TMF. Medlemmar i bygg- och byggmaterialsektorn har fortsatt hög efterfrågan och nu ser vi även en tydlig återhämtning på möbel- och inredningssidan. Det finns givetvis många samverkande faktorer här och pandemin har utan tvekan lett till nya sätt att förhålla sig till arbetet och boendet. Jag tror inte heller att man ska bortse ifrån hållbarhetsfrågan där många av våra medlemsföretag är ledande, vilket nu också allt tydligare visar sig i efterfrågan och affärerna.

Antal levererade småhus under första halvåret 2021 har ökat med 9 procent jämfört med samma period 2020. Den totala orderingången har ökat med 64 procent, och framför allt är det styckebyggda hus som ökade under perioden, med 89 procent. Orderingången för fritidshus ökade å sin sida med 123 procent, enligt TMFs statistik.

Tmf kan även berätta att 3 059 lägenheter med stomme av trä inklusive student-och specialboende levererades under första halvåret 2021, vilket är en ökning med 27 procent jämfört med samma period 2020.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11