23948sdkhjf

Pris för avancerad skogsmodell äntligen utdelat

Pandemin har ställt till det för många prisutdelningar under 2021, så även för Marcus Wallenbergpriset, som ofta kallas ett nobelpris inom skoglig forskning och skogsindustri.

Den 26 oktober genomfördes en digital prisutdelning av Marcus Wallenbergpriset. De tre professorerna Joseph J. Landsberg, Australien, Richard H. Waring, USA och Nicholas C. Coops, Kanada belönades med priset för en modell, 3PG, som kompletterats med avancerad satellitbildsanalys. Resultatet är ett kraftfullt verktyg för att förutsäga skogstillväxt och bedöma vilka risker som klimatförändringarna innebär för världens skogar.

Joseph J. Landsberg, Richard H. Waring och Nicholas C. Coops belönades med Marcus Wallenbergpriset på 2 miljoner kronor och diplom för sina prestationer.

I samband med prisutdelningen genomfördes även ett digitalt vetenskapligt symposium med internationella talare. Länk till inspelning av prisceremoni och symposium: https://youtu.be/ZP0NNX6KJgk

Detta var 37 gången som detta internationella vetenskapspris delades ut sedan det instiftades 1980 av aktieägarna i Stora Kopparbergs Bergslags AB.

Marcus Wallenbergpriset delas ut årligen för att uppmärksamma och uppmuntra vetenskapliga genombrott, som bidrar till att sprida kunskap och teknisk utveckling inom skoglig forskning och skogsindustri. Marcus Wallenbergpriset kan beskrivas som Nobelpriset inom skoglig forskning.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.08